Wij vragen jouw akkoord voor het gebruik van cookies op onze website. Sommige cookies plaatsen we altijd om de website goed te laten werken. Ook plaatsen we altijd een cookie om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren. Door op ‘Akkoord’ te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze privacyverklaring.
Pikante kaas met een stevig zuivel
Gigantisch Flink!
Exclusief voor Flink! maakt de familie Vogel in het Friese Tynje onze Gigantisch Flink!, een kaas die vanwege het formaat van 60 kilo er met kop en schouders bovenuit steekt. De Gigantisch Flink! wordt op kaasboerderij de Gelder gemaakt in een moderne kaasmakerij, voorzien van alle gemakken voor de kaasmakers.
Sinds 2019 maakt de familie deze kaas exclusief voor Flink!. Bij ons in het pakhuis krijgt de kaas een speciale behandeling: de Gigantisch Flink! wordt met de hand gekeerd, gesmeerd en gerijpt op een eigen plek in het pakhuis. Na een jaar zorgvuldig onderhoud en rijping heeft de Gigantisch Flink! een stevige structuur en een romig pikante smaak ontwikkeld. Wat ons betreft vooral gigantisch lekker, want de combinatie van rijping en een hoog niveau van kaasmaken geeft de Gigantisch Flink! een bijzondere smaak die je geproefd moet hebben!
Kaas van 60 kilo
Romig en heerlijk pikant
Minimaal 12 maanden gerijpt op een speciale plek in het kaaspakhuis
Familie Vogel (Kaasboerderij de Gelder) uit Tynje
Kaas van de boerderij (gethermiseerd)
Maak kennis met de familie van Kaasboerderij de Gelder
Midden in de weidse Friese polder ligt het dorpje Tynje, waar de ouders van boerin Jenny in 1962 hun boerenbedrijf vestigden. De naam van de boerderij: ‘de Gelder’ verwijst naar de provincie waar ze oorspronkelijk vandaan komen: Gelderland. Met 16 koeien begonnen ze aan het avontuur. Het bedrijf groeit, maar dan staan ze uiteindelijk voor een probleem: het melkquotum wordt ingevoerd. Bij te veel melk moest een boete worden betaald. Er werd besloten om zelf yoghurt te gaan maken. Dit was een succes!
Na een aantal jaren zuivelproducten gemaakt te hebben, volgt de familie een cursus kaasmaken. Tegenwoordig maakt de familie zowel kaas als zuivel, zo verwerken ze op milieubewuste wijze drie miljoen liter melk per jaar. Dit gebeurt samen met een enthousiast team van medewerkers, de beste faciliteiten voor zowel koe als mens en met een typische Friese kijk op het eigen product.
Vanuit de jarenlange ervaring als kaasmakers volgen door de loop der jaren een aantal zeer smaakvolle en succesvolle kazen, zoals de Tynjetaler. Sinds twee jaar maakt de familie in hun moderne kaasmakerij kazen voor Flink! de Gigantisch Flink!, een kaas die zich kenmerkt door zijn unieke formaat en smaak.
Authentieke kaas van uitzonderlijke kwaliteit met een unieke smaak