Wij vragen jouw akkoord voor het gebruik van cookies op onze website. Sommige cookies plaatsen we altijd om de website goed te laten werken. Ook plaatsen we altijd een cookie om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren. Door op βAkkoordβ te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze privacyverklaring.
Hollandse kaassaus
Wij vinden het erg lekker om bij pasta of gekookte groenten zoals worteltjes, broccoli of bloemkool een lekker sausje te serveren. Daarom delen wij vandaag het recept van een heerlijke Hollandse kaassaus!
– ππ¦π³π¦πͺπ₯πͺπ―π¨π΄πΈπͺπ«π»π¦ –
Smelt de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe. Zet het vuur laag en roer 3 minuten. Voeg de melk toe en breng al roerend aan de kook. Laat op laag vuur 5 min. koken. Zodra de saus wat dikker is geworden, voeg je de geraspte Flink! kaas toe. De kaassaus is klaar wanneer de kaas volledig is gesmolten. Voeg naar smaak een snufje zout en peper toe.
Ontdek hier al onze gerechten met kaas!