Wij vragen jouw akkoord voor het gebruik van cookies op onze website. Sommige cookies plaatsen we altijd om de website goed te laten werken. Ook plaatsen we altijd een cookie om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren. Door op ‘Akkoord’ te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze privacyverklaring.
Aubergines uit de oven
Erg lekker, geschikt voor vegetariërs (en zo makkelijk!): aubergines uit de oven met cherrytomaten, ui, basilicum en buffelmozzarella.
– 𝘉𝘦𝘳𝘦𝘪𝘥𝘪𝘯𝘨𝘴𝘸𝘪𝘫𝘻𝘦 –
Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de aubergines in de lengte doormidden en schep het vruchtvlees uit de schil. Hak het vruchtvlees fijn.
Leg de aubergines op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en bak ze een kwartier in de oven. Verhit ondertussen olijfolie in een pan en bak de ui. Voeg het vruchtvlees van de aubergines, de cherrytomaatjes, zout en peper toe. Laat het mengsel op een laag vuur 30 minuten pruttelen.
Roer het basilicum erdoor en breng op smaak met zout en peper. Schep de tomatensaus in de voorgegaarde plakken aubergines en voeg de in stukjes gescheurde mozzarella toe. Bestrooi met de geraspte Vitaal Flink! kaas. Zet de aubergines terug in de oven en bak ze circa 30 minuten (of totdat de vulling borrelt).