Wij vragen jouw akkoord voor het gebruik van cookies op onze website. Sommige cookies plaatsen we altijd om de website goed te laten werken. Ook plaatsen we altijd een cookie om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren. Door op ‘Akkoord’ te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze privacyverklaring.
Kaasfondue
Kaas, een fonduepan, bijgerechten en fijn gezelschap. Dat is alles wat je nodig hebt voor een gezellige kaasfondue. Een avondje kaasfonduen is dus ideaal voor als je geen uren in de keuken wilt staan maar wel lekker lang en gezellig wilt tafelen. Met dit kaasfondue recept leer je kaasfondue maken met kaas van eigen bodem!
– 𝘉𝘦𝘳𝘦𝘪𝘥𝘪𝘯𝘨𝘴𝘸𝘪𝘫𝘻𝘦 –
Snijd het teentje knoflook doormidden en doe de helft in de pan samen met de witte wijn en 1el citroensap. De andere helft van het teentje gebruik je om je fonduepan mee in te smeren. Breng de wijn aan de kook en draai het vuur terug. Roer nu rustig de geraspte kaas erdoor en laat op laag vuur (niet koken) smelten. Maak een papje van de maïzena en kirsch (als je geen kirsch fan bent, kun je hier ook gewoon water voor gebruiken). Zodra de kaas gesmolten is, bind je de fondue met je maïzena papje. Breng daarna op smaak met zwarte peper en nootmuskaat en eventueel nog wat extra citroensap.
Tip: Zorg dat de kaasfondue tijdens het serveren goed warm blijft. Koude kaasfondue is erg stroperig en daardoor minder lekker.