Wij vragen jouw akkoord voor het gebruik van cookies op onze website. Sommige cookies plaatsen we altijd om de website goed te laten werken. Ook plaatsen we altijd een cookie om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren. Door op ‘Akkoord’ te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze privacyverklaring.
Hoe bewaar je kaas?
Heerlijk, de zomer komt er weer aan. Dat betekent warme dagen, lange avonden en lekker eten. Ook de grote vakantie komt langzaam maar zeker weer in zicht. Waar we dit jaar naartoe mogen is nog even afwachten door de huidige situatie. Maar als we dan met z’n allen weggaan, hoe zorgen we ervoor dat onze kaas het beste blijft op vakantie? In de blog van deze maand delen we de beste bewaartips voor kaas, zowel voor thuis als op vakantie.
Voorkom ‘zwetende’ kaas
Wil je dat je kaas het lekkerste smaakt? Dan is het vooral belangrijk dat je kaas op temperatuur is, dus op tijd uit de koelkast halen is van groot belang. Echter, in de zomer is het niet aan te raden om je kaas uit de koelkast te houden, omdat dan het zuivel gaat ‘zweten’ in het kaaspapier of de kaasdoos. Dit zorgt ervoor dat de kaas uitdroogt en z’n smaak verliest. Een betere plek om ’s zomers de kaas te bewaren is de kelderkast, de groentelade van de koelkast of de oven.
Kaas in de oven bewaren?
Die laatste plek lijkt misschien een gekke suggestie, maar de reden erachter is eigenlijk vrij simpel. De oven is, als die tenminste uit staat, een droge plek die dankzij de isolatie vrijwel altijd een constante temperatuur heeft. Zo kan het in de zomer in huis behoorlijk warm zijn, maar binnen in de oven zal de temperatuur niet zoveel schommelen. Een ideale plek voor je kaas dus!
Laat je kaas vacuüm verpakken
Op vakantie ben je waarschijnlijk van minder gemakken voorzien dan thuis, dus dan is het nog wel eens improviseren. Een goede tip van ons: zorg dat je kaas door de kaasboer vacuüm verpakt is. Het vacuüm voorkomt uitdroging, en je kunt de kaas ook ongekoeld best een tijdje goed houden. Wel is het belangrijk dat de kaas daarbij niet in de volle zon komt te liggen. Als je de kaas uit de luchtdichte verpakking haalt, zorg er dan wel voor dat de kaas even de tijd krijgt om ‘op adem te komen’. Hierdoor kun jij weer optimaal genieten van de lekkerste Flink! kaas, ook op vakantie!
Namens de kaasmakende boeren van Flink! wensen wij jullie een mooie zomer!