Wij vragen jouw akkoord voor het gebruik van cookies op onze website. Sommige cookies plaatsen we altijd om de website goed te laten werken. Ook plaatsen we altijd een cookie om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren. Door op ‘Akkoord’ te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze privacyverklaring.
Ham & kaas quiche
Dat ham een kaas een goede combinatie is, is al veel vaker gebleken. Vandaar dat deze quiche ook ontzettend lekker is! Deze hartige kaart kan worden gegeten als smakelijk tussendoortje, maar ook als hoofdgerecht. Vandaag delen wij ons quiche recept.
– 𝘉𝘦𝘳𝘦𝘪𝘥𝘪𝘯𝘨𝘴𝘸𝘪𝘫𝘻𝘦 –
Laat het bladerdeeg ontdooien en vet een ovenschaal in. Bedek de bodem en de zijkant van de ovenschaal met bladerdeeg. Prik vervolgens met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de room, eieren, peper, zout en paprikapoeder in een kom en meng met een garde.
Snijd de ham in stukjes. Verdeel een beetje van de geraspte kaas en de ham over de bodem van de ovenschaal. Giet er vervolgens een deel van het ei-room mengsel overheen. Daarna weer een laagje met kaas en ham. Zo ga je door totdat de ingrediënten op zijn. Schuif de quiche in de oven en bak in circa 40 minuten gaar.
Meer recepten met kaas? Klik dan hier.