Wij vragen jouw akkoord voor het gebruik van cookies op onze website. Sommige cookies plaatsen we altijd om de website goed te laten werken. Ook plaatsen we altijd een cookie om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren. Door op ‘Akkoord’ te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze privacyverklaring.
Kip cordon bleu
Zelf cordon bleu maken is helemaal niet zo ingewikkeld en zeker de moeite waard! Bovendien kun je zelf bepalen met welke ham en kaas je de kipfilet vult. Kies je voor jonge kaas, belegen kaas of oude kaas? En ga je voor beenham of een ham met extra veel smaak? Vandaag vertellen we je hoe je de perfecte kip cordon bleu met Flink! kaas maakt.
– 𝘉𝘦𝘳𝘦𝘪𝘥𝘪𝘯𝘨𝘴𝘸𝘪𝘫𝘻𝘦 –
Maak de kipfilets schoon en snijd ze dwars door, zodat er een holte ontstaat. Sla de kipfilets plat met de achterkant van een pan. Verdeel de bloem, panko en eieren over drie diepe borden. Roer de eieren los.
Leg op elke plak ham een plak kaas. Vouw de ham om de kaas, zodat de kaas tijdens het smelten niet gaat lekken. Vul iedere kipfilet met een pakketje van ham en kaas. Vouw de kipfilets weer dicht en bestrooi met bloem. Haal de kipfilets door het ei en bedek met een laagje panko.
Verwarm een flinke klont boter in een grote koekenpan. Bak de kip cordon bleu’s aan beide kanten goudbruin op middelhoog vuur. Zet het vuur laag en laat de kipfilets garen met een deksel op de pan. Draai de kip cordon bleu’s regelmatig om. Serveer de cordon bleu’s met frietjes en sla. Eet smakelijk!